top of page

HEARKEN

Hearken -tanssivideoteos rakentaa kahta erilaista surrealistista maailmaa, jotka keskustelevat ja kuuntelevat.

 

Teos käsittelee ympäristön ja muutoksen tuomaa pysähtyneisyyttä. 


Hearken tarkastelee ajan kulkua ja ajattomuutta - Kahden maailman jännitettä ja yhteenkuuluvuutta. Teos on koreografioitu nimenomaan videoteokseksi ja sen tuomiin mahdollisuuksiin.

 

Teos julkaistaan keväällä 2021 Alalantela Companyn nettisivulla.

Koreografia: Joel Alalantela

Tanssijat:

Joel Alalantela, Klaara Haapanen

Videokuvaus: Tuulia Soininen

Äänisuunnittelu ja Musiikki: Uni Karinko

Kuvat ja Musiikki: Sami Jokisuo

Tuottaja ja Tiedottaja: Mira Pernu

Teoksen tukijat:

Taiteen edistämiskeskus ja Pirkanmaan tanssin keskus.

TYÖRYHMÄ

Joel Alalantela on Alalantela Companyn perustaja, koreografi/ohjaaja, tanssija.

Companyn keväällä 2021 ensiesityksen saava HEARKEN on liikkeellinen tanssivideoteos, joka pohtii kuuntelemisen, ympäristön, odottamisen sekä ajan merkitystä.

 

Kaksi näennäisesti erillistä sooloa limittyvät toisiinsa luoden maailmaa, joka enemmän kysyy kuin vastaa.

Joel.jpg
Klaara.jpg

Klaara Haapanen on Alalantela Companyn tanssija.

Klaara on Tampereella asuva freelance-tanssija. Hän tekee monipuolisesti töitä mm. nykytanssin, opettamisen, musiikkiteatterin sekä koreografian parissa.


Klaara kertoo, että HEARKEN teoksen luominen on antanut tanssijalle tilan ja ajan olla ihminen; haparoida hallitusti, vyöryä vääjäämättömästi ja pohtia kaiken merkitystä.

Tuulia Soininen on Alalantela Companyn HEARKEN – teoksen videokuvaaja.

Tuulia on valmistunut tanssijakoreografiksi Falmouthin yliopistosta. Tanssitaiteen ohella hän tekee myös videotaidetta. Videopuolella hän on erikoistunut ohjaamiseen ja suorittanut audiovisuaalisen alan näyttötutkinnon.

 

Häntä kiinnostaa erityisesti video- ja tanssitaiteen fuusioiminen ja HEARKEN onkin mieletön mahdollisuus päästä luomaan vuoropuhelua ja leikittelyä näiden kahden taidemuodon välillä.

Tuulia.jpg
Sami.jpg

Sami Jokisuo on Alalantela Companyn velho.✨

Kiinteistömarkkinoinnin erikoismies Sami heittäytyi vuonna 2017 valokuvaajaksi tanssitaiteen maailmaan. Rajaniemi Collectiven kanssa alkanut yhteistyö poiki useita projekteja valokuvauksen ja videoinnin saralla.

 

Sami valikoitui Alalantela Companyn hovikuvaajaksi ja kulkee työryhmässä lisänimellä ”Velho”. HEARKEN - tanssivideoteos on Samin toinen yhteistyö Alalantela Companyn kanssa.

 

Never end the madness!

Mira Pernu on Alalantela Companyn tuottaja.

Mira on ammattikorkeakoulussa parhaillaan kulttuurituotantoa opiskeleva nuori tuottajanalku. Hän tykkää haastaa itseään erilaisilla tuotannoilla ja pyrkii aina tarttumaan uuteen projektiin tuorein silmin.

 

Mira on ollut Alalantela Companyn perustamisesta lähtien työryhmässä mukana tuottajan/ tiedottajan roolissa, kuten myös tulevassa HEARKEN - tanssivideoteoksessa.

 

”HEARKEN on tuotanto, jonka kautta katsoja pääsee matkustamaan täysin erilaisiin maailmoihin, pois arjesta, johon sen siteet hänet päivittäin vangitsee.”

Mira.jpg
Uni.jpg

Uni Karinko on Alalantela Companyn äänisuunnittelija.

Pirkanmaalta kotoisin oleva Uni on suunnitellut huhtikuussa ensiesityksen saavan HEARKEN - tanssivideoteoksen äänimaailmat. Hän on itse kouluttautunut äänisuunnittelija, muusikko, säveltäjä ja tuottaja.

 

Uni on työskennellyt monissa erinäisissä projekteissa itsenäisesti sekä yhteistyössä. Alalantela Companyn perustajan Joelin kanssa yhteistyö alkoi vuonna 2018.

bottom of page